Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 420 g Wasser
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 EL Zucker
- 30 g Öl von den eingelegten Tomaten und etwas mehr zum Bestreichen
- 700 g Mehl
- 1 EL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 500 g Wasser
- 6 Eier
- 1 Bund Basilikum, abgezupft
- 300 g Emmentaler, in Stücken
- 200 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 150 g gekochter Schinken, in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käsebrötchen
40 min
Käsestangen
40 min
Ahle Worscht-Kräppel
1 godz. 10 min
Mini-Fladenbrote
2 godz. 20 min
Fladenbrot Quattro Formaggi
40 min
Gefüllte Seelen
2h 45min
Kartoffel-Schinken-Hörnchen
1h
Käse-Knusperstangen
1h
Käse-Schinken-Burli
12h
Pizzabrot mit Schinkenspeck und Fontina-Käse
2 godz. 20 min
Brotkranz mit Pesto, Eiern und Schinken
2h 30min
Hot-Dog-Faltenbrot
1h 35 min.