Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
酵種
- 100 克 牛奶
-
10
克 新鮮酵母
lub 1 茶匙 乾酵母粉 - 125 克 法國麵包粉
主麵糰
- 125 克 法國麵包粉 ,多備一些撒粉用
- 60 克 糖
- 1 小撮 鹽
- 1 顆 蛋
- 1 顆 蛋黃
- 60 克 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
- 5 大匙 冰糖粉
- ½ 茶匙 香草粉
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 1324 kJ / 315.7 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 0 g