西班牙雞蛋麵包捲
TM6 TM5

西班牙雞蛋麵包捲

4.7 (6 ocen)

Składniki

酵種

  • 100 克 牛奶
  • 10 克 新鮮酵母
    lub 1 茶匙 乾酵母粉
  • 125 克 法國麵包粉

主麵糰

  • 125 克 法國麵包粉 ,多備一些撒粉用
  • 60 克 糖
  • 1 小撮 鹽
  • 1 顆 蛋
  • 1 顆 蛋黃
  • 60 克 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
  • 5 大匙 冰糖粉
  • ½ 茶匙 香草粉

Wartości odżywcze
na 1 個
Kalorie
1324 kJ / 315.7 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
48.7 g
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy