Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 75 g de azúcar
- 6 - 8 tiras de piel de limón
- 3 huevos
- 200 g de almendra molida
- 20 g de harina de repostería
Montaje y terminación
- 1 lámina de masa de hojaldre
- 300 - 400 g de aceite para freír
- 1 cucharada de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidades
- Kalorie
- 1030 kJ / 246 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Goxua (País Vasco)
1h 35 min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 godz. 40 min
Hornazo de Salamanca
50min
Pastas de nata cubiertas de chocolate
45min
Macaron Christmas tree
3h 15min
Brioche de chocolate y avellana
2 Std. 20 Min
Marañuelas de Avilés
3h 15min
Corbatas (Cantabría)
3 Std. 10 Min
Roscón de Reyes
4h
Brioche
8h
Ovillo de Navidad
3 Std.
Flan de licor de café
5 Std. 15 Min