Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 75 g de azúcar
- 6 - 8 tiras de piel de limón
- 3 huevos
- 200 g de almendra molida
- 20 g de harina de repostería
Montaje y terminación
- 1 lámina de masa de hojaldre
- 300 - 400 g de aceite para freír
- 1 cucharada de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidades
- Kalorie
- 1030 kJ / 246 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pan de Cádiz
6 godz.
Lazos de brioche y hojaldre
4 godz. 20 min
Tejas de almendras
12 Std. 40 Min
Tortos de maíz al horno con picadillo y huevos de codorniz
1h 15min
Panettone de avellanas y marron glacé
18 Std. 10 Min
Quesada pasiega
45min
Pastas de avellanas
1h 45 min
Coquitos
50min
Minirroscón de Reyes
3u.
Pastel ruso con praliné de avellanas
3 godz. 20 min
Tigres
1u.
Sobaos
30min