Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorteig
- 1 Würfel Hefe (40 g), zerbröselt
- 100 g Milch
- 30 g Zucker
- 375 g Mehl
Kompott und Fertigstellung
- 300 g Heidelbeeren, TK
- 30 g Orangensaft
- 50 g Zucker
- 1 TL Speisestärke
- Wasser zum Anrühren
- 275 g Milch
- 2 Eier (Kl. M)
- ½ TL Salz
- 4 EL Öl
- 2 EL Puderzucker
- 200 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3309 kJ / 790 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lausitzer Hefeplinsen
1 Std. 25 Min
Kürbis-Hirse-Brei mit Hefeklößen (南瓜小米粥加馒头)
1 Std. 20 Min
Raggmunk - schwedische Kartoffelpuffer
30min
Grießbrei mit Kirschkompott
20 Min
Pannukakku (finnischer Ofenpfannkuchen)
1 Std. 10 Min
Püfferchen mit Beeren und Crème fraîche
45min
Süße Milchsuppe mit Himbeeren
25 Min
Quarkpfannkuchen
35min
Spreewälder Kürbissuppe
50min
Pfannkuchen mit Milch-Schokoladen-Riegel
30min
Crêpes à l'orange
1 Std.
Bergische Waffeln
20 Min