Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Streifen Zitronenschale, Bio (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 75 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 200 g Milch
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Salz
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei (Kl. M), verquirlt
- 3 Eigelb (Kl. M)
- 10 g Rum
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten und Bestreichen
- Konfitüre zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1300 kJ / 310 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scones
40 min
Focaccia mit Rosmarin
2j 30 menit
Brioche zu Geflügelleber-Mousse
2h 35 min
Tarte Tatin
1 Std. 15 Min
Brioche
9 Std. 30 Min
Brioche
2j
Tarte Tatin
1 Std. 15 Min
Kanelboller
2 godz. 20 min
Focaccia auf apulische Art
1 Std. 40 Min
Amerikanische Bagels
2j
Walnut Scones
30 min
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1h 55min