Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ frango partido aos pedaços
- 100 cebola cortada em quartos
-
2
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 2 cubos de caldo de galinha - 2 cravinhos da Índia
- Água q.b. até perfazer a marca dos 2 litros
- 100 g cenoura cortada em tiras finas
- 100 g ervilhas
- ½ chouriço de carne s/ pele cortado às rodelas
- 50 g arroz p/ risoto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4812.4 kJ / 1150.2 kcal
- Białko
- 46.8 g
- Węglowodany
- 204.5 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 36.8 g
- Sód
- 245.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de couve-flor e frango
40 Min
Sopa de legumes com noodles de omelete
50 Min
Canja fresca de Natal
1h 15min
Caldeirada de bacalhau
40 Min
Caldo de frango e legumes
45 Min
Guisado de feijão fumegante
30 Min
Sopa de lingueirão
40 Min
Sopa da horta
55 min.
Sopa de carne dinamarquesa
30 Min
Caldeirada de cabrito
2ωρ. 50 λεπτ.
Canja com limão
1j
Caldo-verde de feijão branco
40 Min