Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sapateira cozida (fêmea c/ 700 g aprox.)
- 20 g sobras de pão s/ côdea
- 10 g salsa
- 400 g água
- ½ c. chá de sal
- 2 ovos
- 50 g pickles
- 20 g cerveja
- 1 c. chá de molho inglês
- 35 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 10 g mostarda de Dijon
- 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó
- ½ c. chá de açúcar amarelo
- 50 g maionese
- 20 g crème fraîche
- Pão cortado em fatias finas, torrado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 123 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Açorda de marisco
30min
Sapateira recheada
5 dk
Açorda de tomate e ovas com peixe assado
1 godz. 5 min
Camarões à guineense
25min
Sapateiras gratinadas
40min
Escabeche de pernil - TM31
10 Std.
Bacalhau com espargos e camarão
1小时
Lingueirão à Bulhão Pato
2h 20 min
Recheio de sapateira
1小时 15 分钟
Creme de marisco
50min
Choquinhos salteados com batata a murro
1小时
Amêijoas à Bulhão Pato
2 Std. 40 Min