Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
- 400 g vinho branco
- 1 limão cortado em quartos
- 6 dentes de alho
- 1 c. sopa de sal
- 1 c. sopa de massa de pimentão
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 60 g azeite
- 20 g banha de porco
- 1 pitada de pimenta
- 1 cabrito pequeno (cerca de 5 kg)
- 3 folhas de louro
Molho
- 6 dentes de alho
- 250 g azeite
- 1500 g batatinhas novas c/ casca
- 1 c. sopa de orégãos
- Sal q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 532 kcal
- Białko
- 41.3 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pataniscas de bacalhau
50min
Coelho à diplomata
50min
Arroz de cabidela
50min
Coelho à transmontana
7h 30 min
Arroz de polvo à espanhola
1 Std. 30 Min
Papas de sarrabulho
1 Std. 25 Min
Caldeirada de cabrito
2 Std. 50 Min
Coelho à caramela
13 godz.
Roupa velha
25 Min
Bochechas de porco com batata e maçã assadas no forno
9h
Pudim de laranja
5h
Rabanadas
55 min