Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 oz small littleneck clams, scrubbed and debearded
- water, to soak clams
- 2 tsp salt (opcjonalnie)
- 2 garlic cloves
- 1 oz olive oil
- 5 ½ oz dry white wine
- ⅛ tsp salt, optional (see Tip)
- ½ oz cilantro, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1342 kJ / 320.8 kcal
- Białko
- 37.1 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 1567.1 mg
Alternatywne przepisy
Shrimp in Garlic Sauce
25min
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1h 40min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40min
Mussels in Spicy Tomato Sauce
45min
Cucumber Lime Sorbet
8h 10 min
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
1h
Biltmore Chianti Glazed Beef Short Ribs
4 godz.
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1h
Lobster Bisque
1 Std. 50 Min
Tiramisu
5h 20min
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1h
Eggplant Sauté
30min