Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 dentes de alho
- 200 g azeite
- 300 g couve-portuguesa cozida, cortada em tiras
- 400 g batata cozida cortada em cubos
- 300 g bacalhau cozido s/ pele e s/ espinhas
- 1 ovo cozido, picado
- Coentros picados q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3533.4 kJ / 844.5 kcal
- Białko
- 56.1 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 53.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 5327.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada-russa
50 min
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40 Min
Pescada com batatas ao vapor
40 Min
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30 Min
Bacalhau com todos
1 Std.
Arroz de cabidela
50 min
Salada de arroz com camarão e legumes
30 Min
Cozer 200-600 g de nabo
35 Min
Salada de feijão-frade e bacalhau
30 Min
Arroz de nabiças e feijão vermelho
25 Min
Cabrito assado
16h
Rabanadas
55min