Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 dentes de alho
- 200 g azeite
- 300 g couve-portuguesa cozida, cortada em tiras
- 400 g batata cozida cortada em cubos
- 300 g bacalhau cozido s/ pele e s/ espinhas
- 1 ovo cozido, picado
- Coentros picados q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3533.4 kJ / 844.5 kcal
- Białko
- 56.1 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 53.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 5327.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rabanadas
55min
Arroz de nabiças e feijão vermelho
25min
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30min
Tripas à moda da Régua
2h 30min
Arroz de cabidela
50min
Arroz de tomate
30min
Rabanadas a vapor
1h
Filetes de polvo com arroz de feijoca
1sa 10 dk
Bacalhau com todos
1h
Arroz de grelos
45min
Formigos
35min
Sopa de nabiças e feijão branco
35min