Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 50 g queijo Emmental
- 100 g azeite
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 15 g salsa
- 400 g bacalhau demolhado e desfiado
- 200 g miolo de camarão
- 1 c. chá de mostarda de Dijon
- 250 g leite
- 20 g farinha tipo 65
- 15 g manteiga
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Puré
- 35 g azeite
- 6 dentes de alho
- 1 pé de alecrim, só as folhas
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos pequenos
- 200 g leite
- 100 g natas
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3076.3 kJ / 735.3 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 5716.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de atum
1h 10 min
Empadão surpresa de bacalhau
1 godz. 5 min
Lasanha de salmão e camarão
1j 30 menit
Caldeirada de Lulas
45 Min
Empadão de peixe
1j
Gratinado de peixe
1h 10 min
Empadão de bacalhau com camarão e espinafres
1h 10 min
Bacalhau à Assis
25 min
Empadão de bacalhau
1h 10 min
Empadão de peixe
1 Std. 15 Min
Bacalhau gratinado com camarão
50 menit
Bacalhau à comadre
1h 10 min