Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Milch
- 40 g Butter
- 1 Prise Salz
- 80 g Zucker
- 80 g Hartweizengrieß
- 1 Ei (Kl. M)
- 750 g Holunderbeersaft
- 250 g Apfelsaft, naturtrüb
- 30 g Speisestärke
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft aufgepresst
- ½ Zimtstange
- 2 Nelken
- 2 Äpfel, geschält, in Spalten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2109 kJ / 503 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Senfeier
1h 5min
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45 min
Steckrüben mit Kartoffeln
40 min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
Norddeutsches Kürbisbrot
3h 15min
Bremer Labskaus
1 Std. 20 Min
Apfel-Möhren-Rohkost
5min
Eier in Petersiliensauce
1h
Steckrübenpüree
45 min
Labskaus
50min
Steckrüben-Kartoffel-Eintopf mit Mettwurst
50min
Kürbisstuten
3h 30min