Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di farina
- 200 g di acqua, tiepida
- ½ cubetto di lievito fresco (20 g)
- 20 g di olio di oliva + q.b. per ungere
- 1 ¼ cucchiaino di sale
- 250 g di cubetti di lardo
- 300 g di panna acida (20% di grassi)
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 2 - 3 cipolle, tagliate ad anelli
- 1 mazzetto di erbe aromatiche miste, fresche, a piacere (es. erba cipollina, prezzemolo)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1504 kJ / 360 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bistecca di collo di maiale con burro all’aglio e pomodoro
Brak ocen
Knöpfli all’aglio orsino
Brak ocen
Masala kirsch tiffin
2h 30min
Polenta con salsa alla panna e champignons
50min
Salsa alla senape
5min
Crema al caramello
4h 40min
Torta di Pasqua
1h 45 min
Insalata di sedano rapa e mele
10min
Tartare di verdure
25min
Panna cotta
6h 10min
Quiche al mascarpone e pomodori
1h 30min
Maccheroni dell'alpigiano
45min