Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Pistazien, geschält, ungesalzen und etwas mehr für die Garnitur
- 200 g Rohrzucker
- 600 g Vollmilch
- 400 g Kondensmilch, ungesüsst
- 200 g Doppelrahm
- 2 TL Maisstärke (z. B. Maizena), mit 1 TL Milch vermischt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2086 kJ / 499 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramel-Glacé
9 Std.
Urner Pastete
1h 50 min
Thonmousse
5 min
Schoggi-Crème
3h 15 min
Kartoffelstock nature
55min
Teigtäschchen mit Zucchetti und Poulethackfleisch
1h 10min
Pannacotta mit Mango-Coulis
4 Std. 15 Min
Vanilleglace
12h
Fruchtglace
5 min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2h 10min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2h 10min
Berner Zopf
1h 45min