Urządzenia i Akcesoria
Basler Läckerli
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
40 Stücke
Składniki
-
Zucker180 g
-
Mandeln, ohne Haut100 g
-
Honig flüssig200 g
-
Weizenmehl und etwas mehr zum Auswallen240 g
-
Natron1 TL
-
Nelken, gemahlen¼ TL
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Orangeat100 g
-
Wasser4 ½ EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stücke
Białko
1 g
Kalorie
321.7 kJ /
77 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Osterkuchen
1 Std. 45 Min
Zuger Kirschtorte
4 Std.
Bretzeli
2 Std. 30 Min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 Min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 Std. 55 Min
Nuss-Stängeli
1 Std. 50 Min
Chräbeli
24 Std.
Dreikönigskuchen
2 Std. 15 Min
Mailänderli
3 Std.
Tuorta da Nuschs (Engadiner Nusstorte)
1 Std. 15 Min
Basler Brunsli
8 Std. 40 Min
Aargauer Rüeblitorte
2 Std.