![Meitschibei Meitschibei](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/006d1fc8-af7d-4855-bf58-251dbdfe6972/Derivates/631f2f38-36ff-46c7-85c3-d37d222ebb0f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Milch
-
½
Würfel Hefe, zerbröckelt (ca. 20 g)
lub 1 Päckchen Trockenhefe (ca. 7 g) - 30 g Zucker
- 300 g Mehl
- ½ TL Salz
Füllung
- 300 g Haselnüsse, ganz
- 120 g Zucker
- 20 g Butter, weich
- 50 g Wasser
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 Ei, verklopft, zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2349 kJ / 561 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
1.- August-Weggen
1h 10min
Aargauer Rüeblitorte
2h
Osterkuchen
1u. 45min
Dreikönigskuchen
2u. 15min
Apfelwähe
1u. 15min
Herbstlicher Tirolercake
1u. 20min
Grittibänze
2h 10min
Tessinerli
1h 50min
Bretzeli
2u. 30min
Tuorta da Nuschs (Engadiner Nusstorte)
1u. 15min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1h 55min
Nuss-Stängeli
1h 50min