Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig (siehe Tipp)
- 50 g Zucker
- 180 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 330 g Weissmehl
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
Ganache
- 430 g weisse Schokolade, in Stücken (2 cm)
- 150 g Vollrahm
Zuckerglasur und weisses Kreuz
- 500 g Zucker
- 60 g Wasser
- 2 Pck. Lebensmittelfarbe, flüssig, rot, (ca. 40 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2659 kJ / 635 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 46 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringue
10 min
Victoria-Sponge-Cake
1h 10 min
Älpler Magronen
45 Min
Risotto milanese
30 min
Frappuccino
5 min
Kartoffelsalat
8 Std. 45 Min
Panna cotta
6h 15 min
Ghackets mit Hörnli und Apfelmus
55 Min
Riz Casimir (8 Portionen)
1j
Tex-Mex Tortillas mit Schweinefleisch
1j 20 menit
Schoggi-Madeleines
30 min
Pouletspiesse mit Erdnuss-Satay-Sauce
2j