Urządzenia i Akcesoria
Appenzeller Biberli
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 Stücke
Składniki
Teig
-
Rosenwasser1 EL
-
Honig120 g
-
Zucker80 g
-
Rapsöl2 EL
-
Milch40 g
-
Ruchmehl und etwas mehr zum Auswallen250 g
-
Backpulver½ TL
-
Zimt gemahlen1 TL
-
Nelken, gemahlen½ TL
-
Muskatnuss, gemahlen1 Msp.
-
Kardamom, gemahlen1 Msp.
-
Eigelb1
Füllung
-
Mandeln, ohne Haut200 g
-
Zucker40 g
-
Rosenwasser1 EL
-
Eiweiss1
-
Honig40 g
Fertigstellung
-
Milch zum Bestreichen3 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1406 kJ /
336 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Basler Läckerli
1 godz. 10 min
1.- August-Weggen
1 godz. 10 min
Nidletäfeli
2 godz.
Madeleines
1 godz.
Bretzeli
2 godz. 30 min
Gâteau du Vully (Vully Kuchen)
2 godz. 30 min
Schoggi-Crème
3 godz. 15 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Emmentaler Meringues
2 godz. 15 min
Nuss-Stängeli
1 godz. 50 min
Dreikönigskuchen
2 godz. 15 min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 godz. 10 min