Zuger Kirschtorte
TM6 TM5

Zuger Kirschtorte

4.7 (36 ocen)

Składniki

  • 1 EL Butter, zum Einfetten

Biskuitteig

  • 3 Eier
  • 90 g Zucker
  • 1 TL Vanillezucker
  • 1 Prise Salz
  • 90 g Mehl

Japonais-Boden

  • 100 g Haselnüsse, ganz
  • 4 Eiweisse
  • 1 Prise Salz
  • 150 g Zucker

Kirschsirup

  • 30 g Zucker
  • 200 g Kirsch
  • 100 g Wasser

Buttercreme

  • 180 g Zucker
  • 300 g Butter, weich, in Stücken
  • 3 EL Kirsch
  • 10 Tropfen Lebensmittelfarbe, rot

Fertigstellung

  • 40 g Mandelblättchen

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
2131 kJ / 509 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
29 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy