Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 EL Butter, zum Einfetten
Biskuitteig
- 3 Eier
- 90 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 90 g Mehl
Japonais-Boden
- 100 g Haselnüsse, ganz
- 4 Eiweisse
- 1 Prise Salz
- 150 g Zucker
Kirschsirup
- 30 g Zucker
- 200 g Kirsch
- 100 g Wasser
Buttercreme
- 180 g Zucker
- 300 g Butter, weich, in Stücken
- 3 EL Kirsch
- 10 Tropfen Lebensmittelfarbe, rot
Fertigstellung
- 40 g Mandelblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2131 kJ / 509 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Bretzeli
2h 30min
Tuorta da Nuschs (Engadiner Nusstorte)
1h 15min
Chräbeli
24 Std.
Knöpfli
50 min
Osterkuchen
1h 45min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 min
Schenkeli
1h 35min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 Min
Emmentaler Meringues
2h 15min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4h 40 min
Zwiebel-Käsewähe
1h 15min
Aargauer Rüeblitorte
2h