Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 170 g di farina di semola di grano duro
- 190 g di farina
- 200 g di acqua
- ½ cubetto di lievito fresco (20 g)
- 20 g di olio di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 20 g di semi di sesamo
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
Farcitura
- 300 g di petto di pollo, a fette (circa 5 mm)
- 1 - 2 cucchiaini di pasta di curry rosso (10-20 g)
- 10 g di olio di oliva
- 1 cucchiaio di miele (15 g)
- 50 g di albicocche secche, denocciolate
- 2 - 3 cipollotti (circa 40 g), a pezzi (circa 3 cm)
- 300 g di panna acida (20% di grassi)
- 1 cucchiaino di curcuma, in polvere
- ½ cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di paprica piccante
- 1 cucchiaino di curry in polvere
- 1 peperone (circa 150 g), ad anelli (circa 5 mm)
- ½ rametto di coriandolo fresco, le foglioline ben asciutte (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3169 kJ / 757 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tri-tip di manzo con pannocchie e coste
Brak ocen
Pulled pork alle mele
8h 20 min
Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante
45 min
Focaccia pere e gorgonzola
Brak ocen
Pizza capricciosa
1h 35min
Dolcetti al cioccolato e lamponi
Brak ocen
Vellutata di pomodoro
10min
Bevanda digestiva al finocchio
10min
Brownies
1u.
Salsa al pepe verde
20min
Carne di manzo in salsa alla panna e funghi
1u.
Riso al latte con purea ai frutti di bosco
55min