Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto:
- 220 g di farina + q.b. per infarinare
- 30 g di olio di oliva
- 120 g di acqua
- ¼ di cucchiaino di sale
Farcire e completare:
- 2 pere (circa 400 g), mature
- 2 cucchiai di succo di limone
- 100 g di panna acida (20% di grassi)
- 200 g di Gorgonzola, a pezzi
- farina, per il piano di lavoro
- miele q.b.
- 3 cucchiai di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, a pezzetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1613 kJ / 385 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Pane dolce con pere e noci
Brak ocen
Mousse al cioccolato
3h 20 min
Coulis di frutta
10 min
Trote con riso alle verdure
45min
Insalata di peperoni
20 min
Zuppa fredda al cocco e avocado
10 min
Omini di pasta (Grittibänze)
2j 10 menit
Quiche di cipolle
1h 15min
Flammkuchen vodese
1hod. 30min
Involtini estivi
30min
Crema di mais e pollo e terrine di broccoli
1h 25min
Mousse al Toblerone®
3j 10 menit