Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto per Shumai
- 50 g di acqua
- 180 g di farina di grano + q.b. per infarinare
- 1 uovo
Ripieno e finitura
- 400 g di funghi, freschi, misti (ad es. shiitake, champignon, gallinacci)
- 5 g di zenzero fresco, a fettine sottili
- 50 g di carota, a pezzi
- 30 g di olio
- olio per ungere
- 120 g di riso
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
- 2 cucchiaini di salsa di soia
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 172 kJ / 41 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho
1 godz. 15 min
Crema Thermomix®
45 Min
Curry di zucca
1 Std.
Crostata di cipolle e formaggio
1 godz. 15 min
Lemon Curd
1 Std.
Cake al limone
1 godz. 5 min
Risi e bisi
35 Min
Zuppa di lenticchie in versione orientale
30 min
Birchermüesli
1 godz. 10 min
Biberli dell'Appenzello
Brak ocen
Biscotti milanesini
3h
Cheesecake con mirtilli e glassa al limone
3h 10min