Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 350 g di farina + q.b. per stendere l’impasto
- 200 g di acqua, tiepida + q.b. per inumidire
- ½ cubetto di lievito fresco (20 g)
- 20 - 25 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
Farcire e completare
- 250 g di mozzarella, sgocciolata, a pezzi
- 1 cipolla, a metà
- 3 spicchi di aglio
- 20 g di olio di oliva + q.b. per condire
- 250 g di funghi champignon, freschi, a fette (5 mm)
-
250
g di frutti di mare, misti, freschi
lub 250 g di frutti di mare, misti, surgelati e scongelati - 1 cucchiaio di succo di limone
- ½ cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di origano, secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2894 kJ / 692 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerotti alla romana
55 Min
Chutney di pesche con curry
Brak ocen
Pane per toast
16 Std.
Arancini di riso
3h 5min
Cosce di dama
Brak ocen
Torta di Pasqua
1h 45 min
Gratin di patate
1 godz. 10 min
Pizzette alle erbe aromatiche
Brak ocen
Pizza margherita
2 godz. 10 min
Crocchette di prosciutto con besciamella veloce
9 Std. 15 Min
Mini plumcake allo yogurt
40 Min
Pancake americani
40 Min