Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 350 g di farina + q.b. per stendere l’impasto
- 200 g di acqua, tiepida + q.b. per inumidire
- ½ cubetto di lievito fresco (20 g)
- 20 - 25 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
Farcire e completare
- 250 g di mozzarella, sgocciolata, a pezzi
- 1 cipolla, a metà
- 3 spicchi di aglio
- 20 g di olio di oliva + q.b. per condire
- 250 g di funghi champignon, freschi, a fette (5 mm)
-
250
g di frutti di mare, misti, freschi
lub 250 g di frutti di mare, misti, surgelati e scongelati - 1 cucchiaio di succo di limone
- ½ cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di origano, secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2894 kJ / 692 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di basilico
10min
Glassa di zucchero
5min
Pizzette "Tricolore"
No ratings
Focaccia di patate
2h 50min
Focaccine fantasia
2 Std. 5 Min
Calzoni vegetariani
1 Std. 50 Min
Rotolo funghi e peperoni
2h 15min
Viennetta al cioccolato e vaniglia
8 Std. 50 Min
Biscotti tipo Oreo®
3hod. 50min
Calzone
2h 50min
Focaccia con pomodori
40min
Pizza ai peperoni
1hod. 55min