Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 20 g di lievito fresco
- 400 g di farina manitoba
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 3 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di polpa di pomodoro fresca o in scatola
- 2 - 3 foglie di basilico, lavate ed asciugate
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di origano secco (o fresco, a piacere)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2761 kJ / 660 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gugelhopf veloce
Brak ocen
Crêpes
1h 15min
Pane integrale in cassetta
4h
Pesce al vapore con verdure miste
1 godz. 20 min
Pizza Margherita
2h
Condimento alla senape e aceto balsamico
10min
Pizza capricciosa
1h 35 min.
Sardine al cartoccio con insalata di fagiolini
Brak ocen
Preimpasto per pane
24 godz. 30 min
Crêpes
1 godz. 20 min
Impasto per pizza
1h
Crêpe
1h 15min