Pizza alla marinara

Pizza alla marinara

4.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
3 porzioni

Składniki

Impasto
  • 220 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 20 g di lievito fresco
    2 cucchiaini di lievito secco, (circa 8 g)
  • 400 g di farina manitoba
    400 g di farina per pizza
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
Farcitura
  • 3 spicchi di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di polpa di pomodoro fresca o in scatola
  • 2 - 3 foglie di basilico lavate ed asciugate
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di origano secco (o fresco, a piacere)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 17 g
Kalorie 2761 kJ / 660 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 106 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...