Pizza diavola

Pizza diavola

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
3 porzioni

Składniki

Impasto
  • 220 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 20 g di lievito fresco
    2 cucchiaini di lievito secco, (circa 8 g)
  • 400 g di farina manitoba
    400 g di farina per pizza
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale
Farcitura
  • 200 g di mozzarella a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di salame piccante tipo chorizo a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 250 g di pomodori datterino a metà, senza semi
  • 1 cucchiaino di sale

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 47 g
Kalorie 3895 kJ / 931 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 108 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...