Ensalada de lentejas con reducción de balsámico

Ensalada de lentejas con reducción de balsámico

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
5 raciones

Składniki

Reducción de balsámico
  • 160 g de vinagre balsámico
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 50 g de aceite de oliva
  • 4 ramitas de tomillo fresco solo las hojas
Lentejas
  • 1500 g de agua
  • 100 g de lentejas de 4 mm
  • 1 cucharadita de sal
Armado
  • 500 g de tomate cortado en rodajas
  • 300 g de queso fresco cortado en rodajas
  • 30 g de berros
  • sal a gusto
  • pimienta negra recién molida a gusto

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 10 g
Kalorie 1104 kJ / 264 kcal
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...