Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 120 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 60 g Zucker
- 1 Eigelb
- 170 g Weizenmehl
- ½ TL Backpulver
Biskuitboden
- 2 EL Wasser, warm
- 5 Eier
- 180 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 180 g Weizenmehl
- 1 Pck. Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 10 Gelatineblätter
- 400 g Rahm
- 1 Dose Mango, reif (425 g)
- 200 g Frischkäse
- 500 g Joghurt
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 280 g Zucker
- 30 g Wasser
- Farbstoffe, orange
- 60 g Pistazie, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1999 kJ / 477 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sylter Sturmbeutel mit Erdbeerrahm
1 Std.
Mini-Calzone "Neptun"
1 Std. 20 Min
Focaccia mit Zwiebeln
2 Std. 20 Min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Drei-Königs-Kuchen mit Williams-Birnen
1 Std. 40 Min
Erdbeerpudding
2 Std. 10 Min
Kräuter-Knoblauch-Brot
3h 30min
Pappardelle mit Rucola und Ricotta
1 Std.
Schwarzwäldertorte
2 Std. 30 Min
Erdbeer-Holunder-Tiramisu
3 Std. 15 Min
Zitronenroulade
3 Std.
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min