Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de tartaletas
- 150 g de harina de repostería
- 75 g de mantequilla fría Lurpak®, en trozos pequeños
- 1 pellizco de sal
- 35 g de azúcar glas
- 1 yema de huevo
- 1 cucharada de leche fría
Crema de relleno
- 70 g de azúcar
- 4 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 100 g de queso cremoso
- 2 huevos
- 20 g de mantequilla Lurpak®
- 1 cucharada de maicena
- 2 hojas de gelatina
Glaseado
- 50 g de azúcar
- 50 g de agua
- 1 cucharada de zumo de limón
- 2 hojas de gelatina
Montaje
- 50 - 60 uvas rojas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1957 kJ / 468 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Besos de dama
1h
Xuxos de crema
1h 30min
Milhojas al limón con frutas del bosque
1h
Tarta de Linz (Linzertorte)
1h
Tarta Saint-Honoré
3h
Charlota de albaricoques con crema de limón
13h
Mantecados empolvados
2h
Canutillos de crema
3h
Milhojas con crema pastelera y nata
1h
Lenguas de gato
40 min
Croissant de masa brioche hojaldrada
6h 40min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4h 10min