Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de tartaletas
- 150 g de harina de repostería
- 75 g de mantequilla fría Lurpak®, en trozos pequeños
- 1 pellizco de sal
- 35 g de azúcar glas
- 1 yema de huevo
- 1 cucharada de leche fría
Crema de relleno
- 70 g de azúcar
- 4 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 100 g de queso cremoso
- 2 huevos
- 20 g de mantequilla Lurpak®
- 1 cucharada de maicena
- 2 hojas de gelatina
Glaseado
- 50 g de azúcar
- 50 g de agua
- 1 cucharada de zumo de limón
- 2 hojas de gelatina
Montaje
- 50 - 60 uvas rojas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1957 kJ / 468 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Tarta de fresas y nata
1h 15min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25 Std. 40 Min
Bundt cake de especias
2u.
Crema pastelera
10min
Stollen de chocolate
2u.
Merengue suizo
10min
Bizcocho genovés
1u. 50min
Glaseado blanco
5 min
Marquesas al cacao
45min
Bizcocho de caramelo con frutas y salsa de caramelo
3 godz. 50 min
Profiteroles
2u.
Brazo de gitano
3u.