Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 80 g de azúcar
- 4 - 6 tiras de piel de limón solo la parte amarilla
- 120 g de mantequilla en trozos
- 2 yemas de huevo
- 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 210 g de harina de repostería
- 1 clara de huevo
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 5 yemas de huevo
- 100 g de azúcar
- 40 g de harina de repostería
- 10 g de maicena
- 1 pellizco de sal
Decoración
- 250 g de fresas cortadas por la mitad a lo largo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1482 kJ / 354 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 110.9 mg
Alternatywne przepisy
Postre Peñasanta (Principado de Asturias)
6 Std. 30 Min
Tarta con crema de vainilla y salsa de caramelo
3 Std.
Crumble de coco y manzana
50 min
Tarta de limón y merengue
3 Std.
Tarta de limón y merengue
2 Std. 10 Min
Tarta de frambuesas y chocolate blanco
2j 15 menit
Vasitos pie de manzana
40 min
Minitartaletas de lemon pie
1h 45 min
Tarta de manzana y pera
50 min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35min
Tarta Tatín (Puntos del azúcar)
1h
Brazo de gitano
3 Std.