Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de mantequilla para engrasar el molde
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 200 g de leche condensada La Lechera®
- 200 g de leche evaporada Ideal®
- 400 g de nata (35% de grasa)
- 10 g de caramelo líquido para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1857 kJ / 444 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 133.3 mg
Alternatywne przepisy
Postre Peñasanta (Principado de Asturias)
6 godz. 30 min
Tarta de ciruelas
1h 5min
Tarta de limón y merengue
3 Std.
Tarta de limón y merengue
2 godz. 10 min
Charlota de albaricoques con crema de limón
13h
Leche asada
4sa 40 dk
Tarta de nuez
1 godz. 15 min
Bavaroise de naranja
5h 15min
Postre en capas de bizcochos al caramelo
2 godz. 30 min
Milhojas de dulce de leche
3 Std.
Tarta de manzana americana (Apple pie)
1 godz.
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2 godz. 10 min