Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 260 g de harina de repostería
- 30 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 20 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 200 g de leche
- 150 g de agua
- 1 huevo
- 60 g de mantequilla (Lurpak®) en trozos
- mantequilla (Lurpak®) para engrasar el molde
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanadas
- Kalorie
- 469 kJ / 112 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 73.3 mg
Alternatywne przepisy
Panecillos tiernos para desayuno
2 godz. 20 min
Pan para hamburguesa
3sa 20 dk
Panecillos de agua
2h
Pan de leche
2 godz. 20 min
Pan integral con harina multicereales
3 Std. 50 Min
Pan de molde con semillas de amapola
2 godz. 10 min
Panecillos con semillas de amapola
2h 40min
Pan integral de molde
3h
Pan de molde sin corteza
2 godz. 20 min
Medias noches
1 godz. 20 min
Panecillos de aceite
1h 25min
Pan de cinco semillas
1 Std. 50 Min