Cheesecake con salsa de caramelo

Cheesecake con salsa de caramelo

4.5 97 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
12 raciones

Składniki

Base
  • 200 g de galletas integrales (tipo María, tostada, etc.)
  • 80 g de mantequilla (Lurpak®) a temperatura ambiente, en trozos
  • 1 cucharadita de canela molida (opcjonalnie)
  • 1 cucharadita de miel (opcjonalnie)
Relleno
  • 2 huevos
  • 100 g de azúcar
  • 1 chorrito de vainilla líquida
  • 250 g de queso mascarpone
  • 150 g de yogur de vainilla
  • 20 g de maicena
  • 90 g de nata (35% de grasa)
  • 2 pellizcos de sal
Crema de caramelo
  • 100 g de nata (35% de grasa)
  • 150 g de azúcar
  • 2 cucharadas de agua

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 4.6 g
Kalorie 1589.1 kJ / 380.2 kcal
Tłuszcz 25.3 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 34.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...