Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Apfel, hart, geviertelt
- 1 Schalotte
- 300 g Rotkohl, in Stücken
- 10 g Ahornsirup
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 30 g Balsamico, hell
- 30 g Cranberrysaft
- 40 g Rapsöl
- 30 g Feigen, getrocknet, in Würfeln (3 cm)
- 50 g Rucola
- 60 g Gorgonzola, dolce, gezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 969 kJ / 231 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangen-Rotkohl-Salat mit Datteln
10 Min
Rote-Bete-Salat mit Äpfeln und Nüssen
10 Min
Chicoréesalat mit Orangen und Joghurt-Schnittlauchdressing
15 Min
Fenchel-Trauben-Salat
10 Min
Apfel-Walnuss-Salat mit Staudensellerie
20 Min
Grünkohl-Apfel-Salat
40 Min
Wirsing-Birnen-Salat
25 Min
Rotkohl-Birnen-Salat mit Walnüssen
10 Min
Lila Blumenkohlsalat mit Zitronendressing
35 Min
Rote-Bete-Apfel-Salat
15 Min
Knollensellerie-Orangen-Salat mit geröstetem Sesam
10 Min
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1 Std.