Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de leche entera
- 4 huevos
- 50 g de azúcar
- 200 g de crema de almendras
- 6 - 12 cucharadas de caramelo líquido (aprox. 80 g)
- 700 g de agua
Salsa de caramelo
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de azúcar
- 2 cucharadas de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1779 kJ / 425 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 59.5 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema catalana de chocolate
40 min
Delicia de jijona con corazón de mango
13h 10min
Blanco y negro con nueces y miel
1h 10 min
Soufflé de nueces
1h 15 min
Flan de chocolate y leche condensada
1h 25 min
Flan de avellanas
5h 15min
Tarta de turrón
1h 20 min
Natillas de chocolate
1h 20 min
Flan de chocolate blanco
12h 20min
Flan de coco
1 Std. 40 Min
Flan de turrón
3u. 40min
Flan de nata y vainilla
5h 50min