Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 40 g avelã
- 160 g açúcar amarelo
- 1 c. sopa de café solúvel
- 120 g iogurte natural magro
- 60 g azeite
- 3 ovos
- 80 g farinha integral
- 70 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 pitada de sal
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 767.3 kJ / 183.4 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 174.6 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de amêndoa e alfarroba
1 Std. 10 Min
Bolo de canela
1h
Bolo de aveia e frutos secos
1h 20min
Bolo de limão light
45min
Queques de frutos secos
30min
Bolo de pera e vinho do Porto
35min
Bolo de iogurte e pera
40min
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1h 45min
Bolo de maçã reineta
1h 30min
Bolo de espinafres e cenoura
1h 5min
Bolo de noz e café
1 Std. 10 Min
Bolo rápido
50min