Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 100 g noz
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 200 g açúcar amarelo
- 1 laranja (casca, só a parte laranja)
- 6 ovos
-
250
g leite
lub 250 g iogurte natural - 120 g óleo
-
100
g arandos
lub 100 g passas de uva - 320 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- ½ c. chá de bicarbonato de sódio
- 1 c. chá de canela em pó
- Geleia q.b. p/ pincelar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 689 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Bolo de amêndoa e alfarroba
1h 10min
Folar de carnes
2h 20min
Bolo de avelã e café
40min
Bolachas de whisky
25 min
Bolo de aveia e frutos secos
1h 20 min
Bolo rico da minha terra
1h
Pão de especiarias
45min
Bolo de abóbora assada e especiarias
1h 40min
Queques de frutos secos
30min
Bolo-rei integral
4 Std. 15 Min
Bolo molhado de nozes e tâmaras
1h 15 min
Bolo de noz e café
1h 10min