Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 200 g açúcar
- 100 g manteiga à temperatura ambiente
- 10 g leite
Bolo
- 60 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 20 g óleo
- 2 claras de ovo
- 350 g açúcar
- 260 g leite
- 120 g iogurte grego
- 420 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- Corante alimentar q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3109 kJ / 744 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 115 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura com ganache de chocolate
1h
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48 godz.
Bolo de chocolate
1h 40min
Argolas de leite condensado
2h
Bolo de chocolate
1 Std. 20 Min
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1h
Bolo cassata
40 min
Bolo de anos Baleia
6 godz.
Bolo com frutos silvestres e natas
1h
Bolo cor-de-rosa
3h
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1h
Bolo festa de chocolate
3h