![Filete Wellington Filete Wellington](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8d098e1b-0eb6-46e4-8662-c58e742bc556/Derivates/83f23371-5b40-46c3-84af-c890bb8ec9fe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de filete de res, entero
- 100 g de aceite de oliva
- 50 g de mostaza Dijon
- 2 dientes de ajo, pelados
- 40 g de echalot
- 400 g de hongos cremini
- 200 g de champiñones
- 1 cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 5 ramitas de tomillo fresco, solo las hojas
- 8 rebanadas de prosciutto (aprox. 100 g)
- 80 g de foie gras (opcjonalnie)
- 600 - 700 g de masa hojaldre
- 2 yemas de huevo
- 1 cdita de flor de sal
Salsa
- 200 g de filete de res, en trozos (4 cm)
- 30 g de aceite de oliva
- 30 g de mantequilla sin sal
- 12 pimientas negras enteras
- 1 hoja de laurel seca
- 3 ramitas de tomillo fresco, solo las hojas
- 10 g de vinagre de vino tinto
- 750 g de vino tinto, tipo Merlot
-
500
g de caldo de res
lub 500 g de agua más 1 cdita de concentrado de caldo de res - 25 g de fécula de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2063 kJ / 491 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 804 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filete de res con salsa de vino tinto
1h 30min
Tartas de nuez
1小时
Sándwich de filete de res
2h 30min
Filete de res con mantequilla de ajo a las hierbas Al vacío TM6
2 Std. 15 Min
Mousse de cilantro y jalapeño
1h 5min
Mantequilla de ajo y echalote
10min
Filete a la pimienta
20 分钟
Mermelada de cebolla y tocino
40 分钟
Filete Wellington
2u. 10min
Mousse de cilantro
2 Std. 20 Min
Tacos de lechuga Hunan
35min
Gohan
45 分钟