Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de filete de res, entero
- 100 g de aceite de oliva
- 50 g de mostaza Dijon
- 2 dientes de ajo, pelados
- 40 g de echalot
- 400 g de hongos cremini
- 200 g de champiñones
- 1 cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 5 ramitas de tomillo fresco, solo las hojas
- 8 rebanadas de prosciutto (aprox. 100 g)
- 80 g de foie gras (opcjonalnie)
- 600 - 700 g de masa hojaldre
- 2 yemas de huevo
- 1 cdita de flor de sal
Salsa
- 200 g de filete de res, en trozos (4 cm)
- 30 g de aceite de oliva
- 30 g de mantequilla sin sal
- 12 pimientas negras enteras
- 1 hoja de laurel seca
- 3 ramitas de tomillo fresco, solo las hojas
- 10 g de vinagre de vino tinto
- 750 g de vino tinto, tipo Merlot
-
500
g de caldo de res
lub 500 g de agua más 1 cdita de concentrado de caldo de res - 25 g de fécula de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2063 kJ / 491 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 804 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de cebolla TM6
55 min
Filete de res con salsa de vino tinto
1 Std. 30 Min
Filete a la pimienta
20 Min
Pescado a la talla
40min
Solomillo de res con papas y chimichurri
40min
Filete Wellington
2h 10min
Chowder de queso
35min
Ostiones Rockefeller
20 Min
Rollos primavera de camarón con salsa agridulce
1 Std. 15 Min
Pay de nuez con chocolate
1 Std. 10 Min
Lomo de cerdo en costra de cacahuate
1 Std. 30 Min
Mousse de cilantro
2 Std. 20 Min