Urządzenia i Akcesoria
Johannisbeermousse
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Gelatine6 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Vanillezucker selbst gemacht1 EL
-
Johannisbeeren300 g
-
Zucker15 g
-
Orangensaft50 g
-
Joghurt, 1,5% Fett100 g
-
Johannisbeersirup2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1138 kJ /
272 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2018
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zitronencreme
10 godz.
Birnen im Weißweinsud
35 min
Birnencreme
3 godz. 30 min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott mit Joghurt
1 godz. 30 min
Rhabarber-Parfait
8 godz. 50 min
Johannisbeer-Vanille-Creme
45 min
Quark-Mousse
5 godz.
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 godz. 30 min
Rhabarber-Tiramisu
3 godz.
Joghurt-Beeren-Terrine
10 godz. 30 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 godz. 40 min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 godz. 30 min