Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Johannisbeeren
- ½ Zitrone, unbehandelt, 2 Streifen (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 50 g Zucker
- 40 g Zwieback (4 Stück)
- 200 g Frischkäse
- 150 g Schmand
- 100 g Joghurt, 3,5% Fett
- 40 g Ahornsirup
- ½ TL Vanille, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1201 kJ / 287 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeermousse
2h 25 min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2h
Früchtequark für alle
10 min
Schwarzwälder Schicht-Quark
55min
Mango-Quarkspeise
10 min
Erdbeerkompott mit Vanillecreme
1 Std.
Orangenquark
1h 15min
Mango-Tiramisu
15min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 godz. 30 min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 godz. 30 min
HimBa-Quark-Crunch
40 Min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3 Std. 30 Min