Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 4 Äpfel (z.B. Boskop)
- 100 g Marzipan-Rohmasse, grob zerzupft
- 2 Eier
- 50 g Zucker
- 300 g Crème fraîche
- 50 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 1 geh. EL Vanille-Saucenpulver
- 70 g Rosinen
- 50 g Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1437 kJ / 343 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous-vide Apfel
1 Std. 15 Min
Blueberry-Cobbler
50 Min
Marzipanapfel mit Vanilleschaum
1 godz. 35 min
Pflaumen-Cheesecake aus dem Varoma
3 Std.
Pudding Oma Erna
2 Std. 30 Min
Banane aus dem Varoma mit Toffee-Cream
25 Min
Welfenspeise mit Trauben
2 Std. 30 Min
Bratäpfel mit Marzipan-Nussfülle und Vanillesauce
45 Min
Bratäpfel mit Vanille-Schmand-Sauce
50 Min
A Bratapfel a day
50 Min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 Std.
Milchreis mit Zimtpflaumen
1 Std.