Urządzenia i Akcesoria
Mini-Birnen-Käsekuchen im Glas
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Haferkekse z.B. Hobbits100 g
-
Magerquark250 g
-
Schmand200 g
-
Birnen reif, geschält, in Stücken250 g
-
Zucker40 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (15 g)1 Pck.
-
Zitronensaft30 g
-
Kakao zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1067 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 9/2017
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mango-Tiramisu
15 min
Erdbeerkompott mit Vanillecreme
1 godz.
Erdbeer-Tiramisu
3 godz.
Leichte Birnencreme
4 godz. 30 min
Quark-Mousse
5 godz.
Cheesecakes aus dem Glas
50 min
Käsekuchen im Glas
4 godz.
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45 min
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1 godz.
Apfel-Streusel-Creme
1 godz. 15 min
Stracciatella-Tiramisu mit Zimt und Mandarinen
4 godz. 20 min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2 godz.