Urządzenia i Akcesoria
Mini-Birnen-Käsekuchen im Glas
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Haferkekse z.B. Hobbits100 g
-
Magerquark250 g
-
Schmand200 g
-
Birnen reif, geschält, in Stücken250 g
-
Zucker40 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (15 g)1 Pck.
-
Zitronensaft30 g
-
Kakao zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1067 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 9/2017
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Käsekuchen im Glas
4 godz.
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45 min
Quarkcreme mit Doppelkeks und Himbeeren
20 min
Apfel-Streusel-Creme
1 godz. 15 min
Kirsch-Windbeutel-Dessert
1 godz. 15 min
Schichtpudding mit Cookies
4 godz. 20 min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2 godz.
Johannisbeer-Cantuccini-Becher
15 min
Johannisbeer-Vanille-Creme
45 min
Schoko-Kuss-Creme
15 min
HimBa-Quark-Crunch
40 min
Gefüllte Schokoladeneier auf Erdbeer-Vanille-Ragout
4 godz. 30 min