Urządzenia i Akcesoria
Mini-Birnen-Käsekuchen im Glas
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Haferkekse z.B. Hobbits100 g
-
Magerquark250 g
-
Schmand200 g
-
Birnen reif, geschält, in Stücken250 g
-
Zucker40 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (15 g)1 Pck.
-
Zitronensaft30 g
-
Kakao zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1067 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 9/2017
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Nektarinen-Trifle
20 min
Joghurt-Kokos-Creme
20 min
Kokos-Cheesecakes mit Himbeeren
4 godz.
Avocado-Frischkäse-Mousse mit Limette
15 min
Erdbeer-Bananen-Schoko-Trifle
20 min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 godz. 30 min
Pistazien-Pudding
2 godz. 40 min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2 godz.
Apfel-Streusel-Creme
1 godz. 15 min
Weiße Schoko-Creme mit Himbeersauce
50 min
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45 min
Mango-Tiramisu
15 min