Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Milch
- 25 g frische Hefe
- 100 g Zucker
- 4 Eier (Kl. M), davon 2 getrennt
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 125 g Butter, weich, in Stücken
- 30 g Mohn
- 400 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
-
20
g Weinbrand
lub 20 g Orangensaft - 4 Tropfen Bittermandelaroma
- 150 g Aprikosenkonfitüre
- 20 g Wasser
- 20 g Hagelzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1340 kJ / 320 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5h
Marzipan-Franzbrötchen mit Kürbiskernen
2h 20 min
Pistazien-Mandel-Ähre
1 Std. 30 Min
Aprikosen-Bienenstich
5h
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 Std. 30 Min
Apfeltaschen
2 Std. 40 Min
Rote-Grütze-Hefeswirl
3u. 20min
Vanillering
4u.
Butterkuchen mit Mohn
4u.
Rugelach mit Pistazienhalva
3u. 20min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 Std. 30 Min
Butter-Apfel-Kuchen
3hod.