Rose cake aux fraises

Rose cake aux fraises

4.4 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 parts

Składniki

Le gâteau
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    200 g
  • de beurre demi-sel et un peu pour le moule
    75 g
  • de lait
    120 g
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    225 g
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
La chantilly à la fraise
  • de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min. très froide
    400 g
  • de sucre glace maison
    80 g
  • de Chantifix type Vahiné
    1 sachet
  • de colorant alimentaire rouge
    ½ c. à café rase
  • d'arôme de fraise
    ½ c. à café
Le montage
  • de fraises
    250 g
  • de mascarpone très froid
    250 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 490.4 kcal / 2049.9 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 33.7 g
Węglowodany 40.6 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...