Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weizensauerteig
- 100 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 80 g Hartkäse, in Stücken
- 50 g Kürbiskerne
- 280 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 500 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz (10-12 g)
-
2
TL Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
lub 2 TL Honig - Öl zum Einfetten
- 200 - 250 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Scheiben
- etwas Salz, grob, zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1392 kJ / 338 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Gerstenbackmalz
50 Std. 50 Min
Erdäpfelpolster
14小时 40 分钟
Möhren-Körner-Brote
15h
Roggen-Schmalz-Brot
16sa 10 dk
Knusperspitze
5h 30min
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Mohnflesserl
14h 30min
Kaisersemmeln
15hod. 45min
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min