Urządzenia i Akcesoria
Speck-Käse-Stangerl
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 14 godz. 45 min
12 Stück
Składniki
Weizensauerteig
-
Wasser100 g
-
Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)10 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700100 g
Hauptteig
-
Hartkäse in Stücken80 g
-
Kürbiskerne50 g
-
Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten280 g
-
frische Hefe5 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
2 TL HonigGerstenbackmalz (siehe Tipp)2 TL
-
Öl zum Einfetten
-
durchwachsener Bauchspeck, geräuchert in Scheiben200 - 250 g
-
Salz, grob (opcjonalnie) zum Bestreuenetwas
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
1392 kJ /
338 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Buttermilchbrot
18 godz.
Erdäpfelpolster
14 godz. 40 min
Vinschgerl
14 godz.
Bier-Ähren
14 godz.
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Rustikale Brote, gefüllt
23 godz.
Mohnflesserl
14 godz. 30 min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Knusperspitze
5 godz. 30 min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Bauernbrot
2 godz. 20 min