Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Eiklar
- 1 Prise Salz
- 100 g Feinkristallzucker
- 1 - 3 Msp. Lebensmittelfarbe, rot (Gel- oder Pulverfarbe z. B. von Wilton) nach gewünschter Intensität (siehe Tipp)
- 100 g Puderzucker, gesiebt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 86.6 kJ / 20.7 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 7.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lebkuchen mit Zuckerglasur
25 Std. 30 Min
Schokoladen-Macarons mit Orangen-Schokoladen-Ganache
2j 30 menit
Haselnuss-Nougat-Eis
9 Std. 30 Min
Macaron-Schalen (Step-by-Step)
1j 30 menit
Kokos-Macarons mit Kokos-Ganache
2j 30 menit
Rosa Prosecco-Torte mit Mascarponecreme
15h
Zitronen-Macarons mit Lemon Curd und Joghurt-Ganache
2j 30 menit
Pistazien-Macarons mit Pistazien-Ganache
2j 30 menit
Rosa Macarons mit Erdbeer-Ganache
2j 30 menit
Schoko Drip Cake mit Ganache und Amarenakirschen
3 Std. 40 Min
Baiser Drops
3sa
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30 min