Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 1000 g Himbeeren, TK
- 500 g Gelierzucker 2:1 (z.B. Gelierzucker für Beerenkonfitüre & Gelee von Dr. Oetker)
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1478 kJ / 350 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Apfel-Marzipan-Konfitüre
25min
Himbeer-Rosmarin-Konfitüre
30 min
Glühwein-Konfitüre
20 min
Erdbeer-Holunderblüten-Konfitüre
20 min
Heidelbeerkonfitüre mit weißer Schokolade
30 min
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25min
Tropic-Konfitüre
25min
Erdbeer-Mango-Konfitüre
30 min
Apfel-Orangen-Aufstrich mit Marzipan
1h
Apfel-Mandel-Konfitüre
30 min
Waldbeer-Prosecco-Konfitüre
25min
Apfel-Gewürz-Konfitüre
30 min