Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme de chocolate e avelã
- 45 g açúcar
- 35 g avelã torrada
- 50 g chocolate p/ culinária
- 25 g manteiga
- 30 g leite
Massa
- 120 g água
- 1 pitada de sal
- 15 g mel
- 30 g azeite
- ½ c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 220 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Avelã torrada q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2018 kJ / 483 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Chocolate fantasia
2h 10min
Tarte de chocolate
2h
Espetadas de pão doce com recheio de morango
Brak ocen
Batido de cacau
5 menit
Fondant de caramelo
30 min
Salada de fruta exótica - TM6
Brak ocen
Piquenique: Pães a vapor com frango asiático e bolo de coco molhadinho
3h 30min
Nogat de amendoim
20 min
Batido de chocolate
6min
Bombons recheados
1h 25min
Scones com pepitas de chocolate
45 min
Gomas sem açúcar
3h