Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme de chocolate e avelã
- 45 g açúcar
- 35 g avelã torrada
- 50 g chocolate p/ culinária
- 25 g manteiga
- 30 g leite
Massa
- 120 g água
- 1 pitada de sal
- 15 g mel
- 30 g azeite
- ½ c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 220 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Avelã torrada q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2018 kJ / 483 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Tarte de chocolate com natas
45 min
Crocante de arroz e chocolate
35min
Crocante de amendoim
1h 30 min
Quadrados de manteiga de amendoim
4 Std. 50 Min
Gelado de chocolate rápido
5 Min
Bolas energéticas de aveia e banana
20min
Brigadeiros XL
1h 30 min
Coquini
8h 15 min
Bombons de chocolate branco
2u.
Chocolate fantasia
2h 10min
Scones com pepitas de chocolate
45 min
Bolo de pipocas
2h 20 min