Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 50 g queijo parmesão
- 5 dentes de alho
- 60 g azeite
- 600 g espinafres descongelados
- 2 ½ c. chá de sal
- 3 pitadas de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 80 g cenoura
- 500 g carne picada
- 200 g tomate em pedaços
- 15 g concentrado de tomate
- 2 c. chá de orégãos
- 1000 g leite
- 120 g farinha
- 50 g manteiga
- 1 c. chá de mostarda
Crepes
- 120 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 750 g leite
- 1 c. chá de sal
- 300 g farinha de trigo
- 3 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3341.2 kJ / 798.6 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 60.7 g
- Tłuszcz
- 48.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1345.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de atum com coentros
40min
Bife tártaro com emulsão de mostarda
50min
Soufflé de atum
1 Std. 15 Min
Crepes soufflé
1h 10min
Enrolados mistos
1h 25min
Crepes de camarão
1h 10min
Crepes com recheio de espargos
50min
Pickles de limão
Keine Bewertungen
Aperitivos de cebola caramelizada
50min
Soufflé de espinafres e espargos
1h 30min
Ratatouille
40min
Cocada da avó Dede
25min