Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 folhas de gelatina neutra
- 250 g fruta a gosto (laranja, amoras, framboesas, morangos ou manga)
- 200 g água, mais q.b. p/ hidratar
- 40 g açúcar light
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 271.1 kJ / 64.8 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 52.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doce de frutos exóticos
1h 5min
Sobremesa de gelatina
7h
Gelatina arco-íris
7h
Trifle de banana
15min
Bolo de cupuaçu com calda de abacaxi
2h
Gelatinas de leite
7h 30 min
Gelatina de champanhe e frutos vermelhos
6hod. 20min
Cozer 200-450 g de bolbo de aipo
Brak ocen
Smoothie de pinã colada
5min
Sorvete de pêssego e leite de coco
7h
Jelly shots de papaia
10 min
Molho piripíri
30min